lyft

I morse fick jag sovmorgon och vaknade inte förrän halv elva, vilket var uppskattat. Naturligtvis hade jag ju varit upp ett par gånger under natten men det var ändå helt fantasktiskt.

Ikväll följde jag Noel på barngympan. Lite trist att det har blivit så mycket mindre barn, men jag hoppas att de fortsätter ändå. Sen var jag kanske inte så smart som hjälpte till att bära bort sakerna. Jag bar en bänk och fick fruktansvärt ont sen. Man kanske måste inse att man inte är helt läkt än och att musklerna inte riktigt fungerar som de ska. Hoppas det går över snart så att det inte blev något tokigt.

På fredag kommer Hugo och då är vi alla samlade igen:)


En vecka 21.15

I dag blir lilleman en vecka gammal. Om veckorna ska gå så här fort så är han snart ingen bebis längre. Vi var på Bvc idag och vägde lilleman och han hade gått upp 50 gram sen vi kom hem, så nu väger han 2870 gram.

Snart är det dags att hämta hem Noel från dagis och sen ska vi äta köttgryta till middag. Sen tror jag att vi ska ta en promenad till Malåborg och titta på utförsäljningen där.

legat lågt

Uppdateringen har inte varit den bästa senaste tiden men vi kom hem från BB i torsdags och sen har det inte blivit av. Nu är vi fem i familjen Stenlinden som bor på Blåbärsstigen och det är riktigt mysigt.  Än har lillebror inte fått något namn men jag hoppas att vi kommer på något som passar snart.



Vad ser han ut att heta? Här hade den lustiga pappan varit framme.

 


48 timmar

Nu hoppas jag att vi åker iväg inom 48 timmar:) Så idag bli det att förbereda allt, och kolla så att allting funkar när vi kommer hem igen. Sen blir det en sväng till backen också:)


Nu är det nära:)

Ja, som rubriken lyder så är det nära nu. Någon gång under nästa vecka är det dags:) Jag har till och med packat väskan den här gången, i stort sett. Några saker fattas än.

Nu har jag funderingar vad jag ska göra med alla mammakläder?? Tradera känns så bökigt men att ha dem liggandes i en låda känns inte heller värt. Jag får väl se vad jag hittar på.

Idag blir det backen efter lunch, nu är vi ju friska igen:)

huvudvärk

Dagen har varit bra eftersom Noel verkar pigg igen. Tyvärr har jag inte sovit något så mitt huvud känns som en melon som ska explodera och jag hoppas att det bara beror på sömnbrist. Vi har i alla fall storstädat huset idag för att få bort alla baciller så förhoppningsvis ska inte vi andra behöva bli smittade. Jag har inte riktigt tid att bli sjuk för till veckan har jag tänkt göra annat.

Ikväll blir det nog att försöka ta sig ut en stund. Hugo ska få prova snowboarden jag har lånat för att se om han tycker att det verkar kul. Snart är maten klar:)

Jag önskar..

..att jag var karl ibland. De verkar alltid kunna sova och släppa allt. Själv ligger jag vaken, halvsomnar ibland men vaknar så fort jag får en känsla av att Noel ska kräkas. Det positiva är väl att jag hunnit rädda sängen, än så länge.

Jag gissar att jag kommer att vara rätt trött i morgon, och jag som ska på intervju.

det som inte fick hända:(

Idag har jag varit och hälsat på Hugo på skolan och det är alltid lika kul. Det är roligt att se hur duktiga de är och vilken fantastisk klass han går i. Det är alltid så bra arbetsro där.

Lika kul var det inte att komma hem sen när telefonen ringer och det är från dagis. DÅ vet man vad som väntar en och mycket riktigt, magsjuka. Jag som hade hoppats att vi skulle klara oss till efter nästa vecka men det är bara att gilla läget. Det blir i alla fall fram med handspriten och hoppas att det går över snabbt.


Onsdag mitt i veckan

Oj, vad jag är rastlös idag. Jag har varit en sväng till barnmorskan och allt såg bra ut. Jag har även just intagit lunch och nu sitter jag här framför datorn eftersom jag inte har något att göra. Tänk så trevligt om man kände någon annan som var ledig så man kunde hitta på nåt, men snart är det i alla fall helg.


Ingen förbättring

Det verkar inte bättre i Noels ben idag heller. Han haltar fortfarande väldigt mycket men vi har i alla fall fått sova inatt och det var behövligt.

Annars tror jag inte att det händer något speciellt idag:) 


Snuva i höften

Noel har förmodligen "snuva i höften" som det kan kallas, vilket innebär att han i så fall har vätska i höftleden. Alvedon och vila så ska det bli bättre. Nu tar han sig i alla fall fram i huset själv omän han är ordentligt halt.

Nu börjar nedräkningen här hemma. Inom tio dagar bör lillebror vara här:) Jag ser dock inte fram emot förlossningen.

ingen förbättring

Noel kan fortfarande inte stödja på benet så han är hemma från dagis idag. Det innebär att även Robin är hemma för det finns inte en chans i världen att jag ska kunna förflytta honom runt huset. Han är inte liten och lätt längre.  Jag var även uppe mellan ett och fyra inatt för det var då han hade som ondast, så jag hoppas jag kan få vila en stund idag.

stackars liten

Någonting konstigt har hänt med stackars lille Noel. I går var vi på luftlandet och sen var vi över till grannarna och allt vara lugnt. I natt vaknade han och hade ont i benet men somnade om för att vakna vid femtiden av att benet gjorde ont. Idag kan han inte stödja på det och han har svårt att röra på sig över huvud taget och jag har ingen aning om vad som är fel. Jag hoppas det går över snart.

Idag blir det alltså en väldigt lugn dag här hemma och jag som hade så mycket inplanerat:( Bla luftlandet, julgransplundring och hockeyträning.

hemma igen

Nu har vi kommit hem från luftlandet där vi blev varande i nästan fyra timmar. Det var faktiskt riktigt trevligt med tanke på att jag träffade många trevliga människor som jag fick prata med:) Vi har inte bestämt om vi ska dit imorgon, det är ju även julgransplundring och hockeyträning, så dagsformen får avgöra.

Ikväll gissar jag att det bara blir lugnt om vi inte hittar på att hälsa på nån. Jag undrar just hur grannarna har det???

vilken natt

Nu håller nätterna på att vara riktigt jobbiga. Mellan två och fem vaknade jag varje halvtimme av smärta, men den var för liten för att något skulle vara på gång men för stark för att sova över. En och en halv vecka kvar sen blir det sömnlösa nätter pga annat.

Snart blir det luftlandet:)

Lördag i morgon

I morgon är luftlandet här så jag gissar att det blir sporthallen stora delar av dagen.



Eventuellt blir det även backen någon dag under helgen.

föräldralediga??

Jag funderar över vad alla föräldralediga gör under dagarna. Jag begav mig nämligen ner till församlingshemmet idag men där var det tomt. När jag tittade i boken så verkade det inte ha varit speciellt många där överhuvudtaget sista tiden. Jag minns när jag var hemma med Hugo och sen med Noel, då var det alltid full rulle där. Då var man även en dag i veckan på clownen och det var jättetrevligt.

Paj:)

Fick trevligt besök ikväll och som tur var hade jag bakat en ananaspaj, så nu är man lite för mätt.



Nu blir det mys resten av kvällen och i morgon är det helg. Jag är något sugen på oxfileplanka, men vi får se om det blir av.

Jag saknar mitt jobb!

Idag har jag varit på ett möte ochh det är så kul att få träffa arbetskamraterna. Jag hade lite svårt att slita mig därifrån så jag blev kvar lite extra. Jag skulle vilja jobba lite nu känner jag.

Det är torsdag och ikväll är det inga aktiviteter för barnen så antingen får vi hitta på nåt eller så blir det bara lugnt. Kanske skulle man försöka hälsa på någon???


mitt i veckan

DÅ var det onsdag och jag väntar på att klockan ska bli halv två för då har jag tid hos barnmorskan och sen ska jag hämta hem Hugo från skolan. Det är ungefär allt intressant som den här dagen har att bjuda på. Noel har i och för sig hockeyträning ikväll men jag blir nog hemma med storebror eftersom han inte tycker det är speciellt kul att titta på.

Nu har jag sett klart SOA också så jag har inget som drar mig till tv:n längre, så i stället kanske det blir en liten promenad runt kvarteret???

Som jag trodde

Jag blev ju inte direkt förvånad när jag fick veta var min ögonfransböjare var, eftersom jag hade rätt hela tiden. Problemet är bara att jag inte får tag i den så det blev att köpa en ny så nu är ordningen återställd.

Idag skulle jag på ett möte klockan 10.00 men när jag väl kom dit var mötet i morgon och de hade tyvärr glömt att meddela det. Då får jag gå på möte i morgon istället och det kanske är lika bra för då har jag något att göra i morgon också.

Jag läser lite överallt att det härjar magsjuka bland barnen i Malå och jag ber till Gud att vi slipper det de närmaste två veckorna i alla fall.

Det spökar!!!

Oj, vilken lugn och skön dag det här är. Kvart över sju i morse for hela familjen och jag blev ensam kvar här hemma. Jag kunde inte motstå frestelsen att krypa ner under täcket och se lite SOA och det dröjde inte länge innan jag somnade igen. SÅ SKÖNT!

När jag sedan klev upp och skulle göra mig klar upptäckte jag till min stora fasa att min ögonfransböjare var borta och jag kan inte hitta den. Det måste tydligen spöka här hemma för den kan ju inte gå själv???

Jag älskar verkligen att ha en pelletskamin såna här dagar. Det blir så varmt och skönt, men nu ska jag nog se något avsnitt till innan det är dags att hämta hem familjen:)


härliga söndag

Idag har vi städat och sett skidor på tv. Som tur var kom bästa grannarna förbi så barnen fick lekkamrater och inte att förglömma så fick vi även tårta och det är ju inte helt fel.

Snart är middan klar(tidig idag) så att Noel ska hinna på hockeyträningen. Efter den ska golven skuras och sängarna bäddas och sen är det frid och fröjd!


Som jag har längtat!!!

Det blev både backen och badhuset idag och nu sitter småtrollen framför tvn och äter popcorn. Jag gissar att de kommer att vara uppe ett tag med tanke på att de sov så länge i morse. Nu är även helgen snart slut och det känns riktigt bra. Tiden kommer att gå fortare när det blir vardag:)

I morgon har jag planerat in storstädning:)


utvilad!!!

Jag har sovit inatt, kors i taket. Jag vaknade och väckte familjen halv tio i dag och det känns som lyx. I morgon blir det väckaren så att barnen inte ska vara så trötta första dagen på fritids/dagis.

Idag blir det nog som vanligt, backen. Eventuellt blir det badhuset efteråt eller ikväll eftersom det är öppet idag:)

ständig nedräkning!

Är det inte det ena man räknar ner till så är det det andra. Det är ungefär sjutton dagar kvar till lillen ska komma och det är två dagar kvar till lovet är slut. Det känns skönt med en ny vecka för jag har en del åtaganden och det kommer att göra så att tiden går lite snabbare.

Förövrigt ser det ut som ett bombnedslag på Blåbärsstigen 23 för tillfället, men städningen får vänta till på söndag. Det är nästan så att jag ser fram emot det. Nybäddade sängar och nyskurade golv är ju helt underbart.

VI var en sväng till backen idag också, och det går framåt måste jag säga. Hugo klarar sig själv och hittade en kompis och Noel började åka i hopp. Jag undra hur detta ska sluta:) 

såååå trött

Det bliir en tung dag idag efter att ha fått sova tre-fyra timmar i natt och då inte ens i streck. Nu måste dygnet snos för alla i familjen annars kommer jag att gå under. Sen blir det inte bättre att man ligger och retar upp sig när  man ska försöka sova. Argheten gör att jag får pinvärkar och då är det riktigt kört. Om jag vore miljonär skulle jag ta in på hotell i helgen, men nu är jag ju inte det så det är bara försöka att ta sig i kragen.

Så här känner jag mig:


Skönt med båda pojkarna hemma

Ikväll kom Hugo förbi och då brukar det sluta med att han vill stanna här och det gjorde det så nu är alla på plats, så skönt.

Idag gjorde vi backen:


En liten vurpa i lössnön bjöd Noel på:


Nu är det snart helg, inte för att det gör nån skillnad här eftersom vi fortfarande har jullov.

I cannot wait...

Ikväll hade Noel hockeyträning och han har blivit så himla duktig. Det var riktigt skönt också att komma sig ut lite. I morgon ska det förhoppningsvis snöa och blåsa lite mindre och då blir det backen. 



 Tänk att snart kommer det att bli så här härligt på dagarna!


Om det bara kunde ta slut!

Idag är ingen bra dag. Jag har inte sovit just någonting i natt och det gör mig på smådåligt humör. Jag önskar bara att detta lov ska vara över så att det blir vardag igen. Jag behöver rutiner och just nu finns inga såna här hemma.

Hos barnmorskan gick det bra. Allt ser bra ut och vi väntar bara på att det ska sätta igång. Jag har en del förvärkar mest hela tiden men det är bara att stå ut.

Fem till!

Vi har fått en hel del snö nu och det verkar som om det kommer mer imorgon. Det blev i alla fall helt underbart väder under eftermiddan så det blev en sväng till backen och det var riktigt mysigt.

Jag funderar även på om det inte håller på att vara dags att vända tillbaka dygnet lite. 22.45 låg Noel fortfarande vaken och det känns inte riktigt okej. Jag måste också försöka sova snart för i morgon ringer väckaren 07.00 inför barnmorskebesök.

mera snö

Det snöar fortfarande och nu kan jag tycka att det räcker för ett tag. Jag vill att det  ska lugna sig lite så vi kan fara upp till backen eller nåt. Noel gillar nämligen inte att åka slalom när det är mycket lössnö. Sist han var uppe lärde han sig förresten att ta liften själv så nu är han fulllärd:)

Det går tydligen inte att ladda upp bilder så de får vänta.

snöstorm

Idag är det snöstorm så det är inget trevligt ute. Det blir inte backen idag och badhuset är stängt så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Robin och Noel har varit ute och skottat och själv har jag bara latat mig. Snart är det i alla fall dags för lunch!


gott nytt år

Det blev en händelserik inledning på det nya året. Efter den trevliga middan hos grannarna så gic vi hem och la oss framför tv:n. Precis efter tolvslaget drog väekarna igång. 3-5 minuter mellan och det höll i sig så det var bara att pallra sig iväg till Skellefteå. Där tyckte de att lilleman skulle stanna några veckor till i magen så jag fick en bricanylspruta och då gav sig värkarna. Efter förmiddagskontrollen fich vi åka hem igen. Resten av den här dagen har jag inte alls mått bra, men det böejar sakta men säkert kännas lite bättre.

Nu väntar en DRYG vecka som jag önskar vi kunde hoppa över. Jag längtar redan till nästa söndagkväll då allt blir som vanligt igen!

RSS 2.0