var är vintern?

Regn, regn, regn och mera regn. Tänk om det kunde vara snö istället så mycket trevligare allt skulle vara. Idag händer inte mycket här hemma. Jag steg upp halv fem för att jag inte kunde sova och då lagade jag Noels overall, och det var ju helt normalt. När familjen gett sig av på jobb, skola och dagis så somnade jag om så nu känner jag mig rätt utvilad. Det blir hockey ikväll eftersom Robin måste jobba och jag hoppas jag träffar någon trevlig person så att jag kan få mig en pratstund.

33 dagar kvar

Igår trodde jag att vi skulle få åka in men som tur var gav det sig och jag är fortfarande hemma:) Jag är nöjd om jag klarar 33 dagar till för då är det 2012.

Var en stund på jobbet i morse och det är alltid lika trevligt. Ikväll ska jag försöka ta mig på ett möte och sen är alla måsten för den här veckan gjorda. Inte mycket till liv man har:)


Det var en skön helg

Då var det måndag igen och här ligger man framför tv:n. För tillfället är det Gilmore Girls som går runt i dvd:n. Det håller även på att vara dags att inhandla de sista julklapparna. Det fanns en massa intressanta saker i stan men vissa saker var på extrapris fredag, vissa lördag och vissa söndag, vilket skulle innebära att man måste vara där hela helgen. Synd att man inte känner någon som man kan våldgästa där. Nu blir det tillbaka under filten.

pepparkakor

Det första vi gjorde i morse var att bygga ihop pepparkakshuset. Efter det gick vi på julmarknaden där jag fick mig ett par tjocksockar. När ni kom hek käkade vi lunch innan pappa och Robin bytte fönster, och det blev riktigt bra.

Sen fick vi främmande av Allan och Rosita och helt plötsligt var det middagsdags. Till sist bakade vi pepparkakor och som avslutning på dagen visades Bilar 2 i tv-rummet. Oj, vad vi har hunnit med mycket idag!

Hoppas att det ska börja snöa

Det går lite segt ikväll. Jag hade sett fram emot pepparkakshusbak och annat julstök med barnen men Hugo ville hellre vara med en kompis, vilken är helt naturligt, så nu sitter jag framför datorn och tvn utan att riktigt veta vad man ska hitta på.

Måste nog styra upp en middagsbjudning framöver så man får umgås med lite vänner, jag träffar helt enkelt för lite folk när jag bara går hemma. PÅ tal om det så se till att aldrig bli sjukskriven lagom till jul.

fredagsmys

Hej och hopp- Så var det fredag och jag togmig en liten sovmorgon och har precis vaknat, inte illa. Än finns det inga planer på vad helgen ska innehålla förutom pepperkaksbak, fönsterbyte och julmarknad. Undra om alla ska på borgen i morgon? Synd att man inte är tillräckligt fräch för det för det skullr vara kul att träffa lite folk. Nu blir det lite tv innan jag måste fixa lite lunch.

Villken dag

Jag kan inte förstå att Noel har varit vaken sen tre inatt och är vaken och relativt pigg än. Hostan verkar också ha gett med sig så vi kanske får sova inatt.

Storebror hade en tuff dag på skolan idag, men jag tror att allt ordnade sig till slut. Såna här dagar är det tufft när man inte får rå om sitt barn för att de är hos pappan. Dock är jag väldigt glad över att vi har så bra kontakt så att allt ordnade sig ändå.



Hosta

Vaknade 03.00 av en hostande Noel. 04.15  gav jag upp och startade en film som vi nu ligger och kikar på.



Jag hoppas att hostan ger med sig snart så vi får sóva en stund.

dygnsrytm

Nackdelen med att sova länge på morgonen är att man inte är trött på kvällen och det är småtråkigt att vara vaken när alla andra i huset sover. Jag ska försöka ta mig igenom sista avsnittet av 24 säsong 2. Jag är lite less den serien så jag ska försöka hitta en annan. 24 är bra men den är lite enformig. Avsnitten är rätt lika varandra.

Idag har jag inte lämnat huset, tanken var  ju att jag skulle fara med Noel på barngympan men han hostade så mycket att han fick stanna hemma. Hoppas han inte blir sjuk bara.


Mysdag med julstämning

Idag har jag haft en mycket bra dag hittils. Den började med att jag steg upp tjugo över sex och fikade innan jag skickade iväg familjen på jobb och dagis. Sen lade jag mig naturligtvis i sängen igen och somnade och vaknade inte förrän tio:)

Då satte jag igång en lussebulldeg och åt lite lunch innan jag bakade och jag är fortfarande på benen fastän jag just för tillfället ligger i sängen. Får inte glömmas att jag under tiden spelade julmusik vilket förhöjde stämningen en aning.Detta är i alla fall resultatet:



Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen eftersom jag ska iväg på barngympan med Noel ikväll, eftersom Robin tappar blod idag och då är det ju rätt synd om honom:) eller?

Julstämning

Tll slut kom de upp och det blev riktigt mysigt.







Lite för ljust ute för att ta bilder kanske.

På gång

Oj, vad jag har sovit inatt. Har nog tagit igen allt jag förlorade under helgen. Sakta men säkert går det framåt här hemma och innan kvällen kanske julgardinerna är uppe. Pappa är även igång med ett fönsterbyte och det hoppas jag är klart innan helgen.

Nu blir det tv:n en stund!

Den som väntar på något gott...

Jag ser ljuset i tunneln för nu är det bara sängarna som är obäddade och det får Robin fixa när han kommer hem från hockeyträningen med Noel. Julgardinerna får vänta till i morgon eftersom jag inte tar mig upp ur sängen mer idag. Vilken tur att jag har lovat Noel att vi ska se Mumin i storsängen när han kommer hem:) MYS!


Snart:)

Nu faller snöflingorna utanför huset och det är så skönt att det kommer att bli lite ljusare ute. Försöker även städa lite här hemma så jag får sätta upp julgardinerna men det går sakta. Måste nog se till att mannen i huset startar damsugaren.


Snö!!!

Jag har precis tittat på smhi:s sida och enligt den så kommer det snö i morgon. Bara vetskapen om det, gör att jag känner mig lite piggare. Jag tror minsann att min man ska få hjälpa mig att städa huset i morgon så att vi kan börja ta fram lite julgardiner:)

 

När det är på plats så är det bara att börja med julbaket:) En sort om dagen borde man ju klara av.


fredag, en hel helg framför mig

I morse var jag hos doktor Sten, som nu har sjukskrivit mig tills det är dags. Det blir att ta det mycket lugnt och nu när man har det bestämt så känns det rätt okej. Det som inte är speciellt roligt med denna sjukskrivning är inkomsten för december månad. Jag tror vi får fira jul i januari istället:)

Har inte bestämt vad denna helg ska bjuda på så nu ska jag fundera på det.

I morgon smäller det!

I morgon klockan 08.00 ska jag träffa doktorn. Det ska blir intressant att höra vad han kommer att säga men jag tvivlar på att jag kommer att få återgå till arbete:( Det viktiga är dock att bebisen mår bra och väljer att stanna ett tag till så får jag acceptera läget.

Nu tillbaka till tv:n.

Jaha, får väl stå ut

Idag blir det väldigt lugnt här hemma. Jag har inga som helst planer så det blir väl att plöja serier på tv. Sitter just nu och tittar ut genom fönstret och inser att jag borde ha någon som putsar mina fönster men jag gissar att det får vänta till våren. Tur det är mörkt nästan jämt så att man inte ser hur skitiga de är.

I morgon är det fredag och jag är fortfarande lite småsur över att jag inte kommer att få se Breaking Dawn:(

Onsdag

Utvecklingssamtal med äldste sonen och hockeyträning med den minste är vad denna dag har bjudit på. Kanske utvecklar jag det mer en annan gång.


Utvilad

Måste erkänna att jag är utvilad nu. Jag har inte gjort någonting vettigt idag, men det kan vara skönt ibland. Nu är resten av familjemedlemmarna på aktiviteter så jag fortsätter att göra ingenting. I morgon ska jag i alla fall fara på utvecklingssamtal med sonen så det är något att se fram emot:)

Förstörd helg

Nu är det avgjort att det inte blir någon hotellövernattning i Skellefteå med bio på lördag. Det skulle dock vara underbart att få åka dit och se filmen i alla fall, men vi får se om vi lyckas få tag i någon barnvakt. 

Efter gårdagskvällen och natten med smärta och sammandragningar så jag trodde vi skulle få åka iväg har jag bestämt mig för att ligga i sängen hela dagen idag.  


Var är snön?

Helgen har varit underbar. VI har hunnit titta på julklappar och vi har haft besök av goda vänner och det är alltid lika trevligt. Noel har även varit på sin första hockeyträning men vi får väl se om han kommer att fortsätta.



Vi skulle även försöka vara ute lite och det märks att barnen saknar snön, men det var inget som hindrade att bobarna åkte fram.



Själv har jag besökt barnmorskan idag och lite har magen växt i alla fall om än den är liten. Det blir nog till att fortsätta ligga hemma och ta det lugnt.

Idol

Ikväll sitter jag ensam och ser idol. Robin jobbar på ett bröllop, Noel har somnat och Hugo ser Harry Potter. Man är alltså inte speciellt behövd:) Tur att det finns någon som bökar i magen så man blir påmind om att man lever;)



Måste erkänna att detta är första gången jag fotograferar min mage, men det kan ju vara kul att ha kvar sen eftersom detta är sista gången den kommer att se ut så här.

Underbara unge!

Var tvungen att le lite när jag öppnade mejlen och hittade ett foto skickat från dagis. Blivande konstnär? Släktar inte mamma i så fall:)



Detta gör nästan att jag glömmer att de berättade att han har en retperiod på dagis just nu där han spelar allan och retar alla. Vi hade några diskussioner om det igår kväll så jag hoppas han har skött sig idag:)

Trevligt idag

Idag gjorde jag ett besök på skolan och det var mycket trevligt. Det är skönt att träffa kollegor och utbyta lite jobbprat. Jag hälsade även på sonen och fick vara med på deras mattelektion, skoj.

Nu är det minusgrader ute så kanske kommer vintern snart:)

Ska det aldrig ta slut?

Jag känner att jag är lite negativ nu för tiden men jag hoppas att det bara beror på att jag är sjukskriven och sitter hemma hela dagarna. Jag tror att min hjärna behöver utmaningar så förhoppningsvis kommer jag att  bli positiv igen när detta är över.

Jag har under en väldigt lång tid planerat att åka till stan och se bio den 18 november när Breaking Dawn har premiär. Biokväll med hotellövernattning var planen som precis igår förvandlades till någonting helt annat. Jag måste tydligen stanna hemma den helgen för att det ska passa andra, och det gör mig negativ.

Som tur är får jag i alla fall följa minstingen på barngympa snart så då får jag tänka på annat.

En gång till??

Sitter hemma i sängen och har knappt stigit upp än. Det blev sent igår men när man ändå bara är hemma så spelar det ju ingen roll för då kan man sova hur länge man vill:)

Ikväll är det barngympa vilket innebär att jag måste dit med Noel så då får jag se lite folk i alla fall och det kan vara trevligt. Annars funderar jag på vad jag skulle ha fördivit den här dagen med??

Happy monday

Det var minst sagt en jobbig helg, men tack och lov är den över och nu har jag gått tillbaka till lugnet och ensamheten.

I fredags blev jag så himla sugen på att klippa av med en del hår och hade jag suttit i frisörstolen då hade jag gjort det. Jag var på väg att beställa klipptid idag men nu börjar jag fega lite, så jag ska fundera ett tag till.


mycket jobbig helg hittils

Jag sov till halv tio idag och det har nog inte hänt på flera år. Visserligen var jag uppe ett x antal gånger inatt eftersom jag har haft sjukt mycket sammandragningar och ont i magen sen igår. Nu känns det faktiskt lite bättre så, peppar, peppar.

Det är 5 november och inte verkar snön vara på gång än på ett tag och det gör mig lite ledsen. Det får gärna bli lite vitt på marken så det blir lite ljusare ute. Sandlådan fungerar till och med än.



Snart är det dags för lunch sen blir det friåkning för Noel.


Dagen innan((

Igår hade jag en mycket trevlig dag tillsammans med min vän Linda. Jag önska vi kunde göra saker tillsammans lite oftare men tyvärr bor vi rätt långt ifrån varandra. Nu när ambulansen läggs ner här i Malå måste man kanske söka jobb någon annan stans och enda lärarjobben som fanns ute just nu var i Kiruna så vi kanske kommer närmare. Fast vid närmare eftertanke så känns det en aning långt bort.

Nåja, i morgon är det helg men det är ingenting jag direkt längtar efter. Jag har ju legat hemma i två veckor nu och är lite rastlös så jag önskar att jag hade kommit på något kul att göra, men jag har inte kommit på vad, än. Jag ska försöka bli lite mer positiv i mina inlägg snart. Måste bara hitta inspiration, jag gissar den kommer efter helgen:)

RSS 2.0