lite bättre dag idag

Vilket underbart väder det var under förmiddagen idag. Jag tog Charlie i vagnen och gick ut på en två timmars promenad. Det känns i benen nu måste jag erkänna. Skönt var det i alla fall och det kommer att bli promenader varje dag som vädret tillåter eftersom det är endast där lilleman sover längre än några minuter i sträck.

Ikväll följde jag Noel till backen och fick sällskap av Sabina och hennes pojkar. Nu känns det som man har stora barn när man får stå längst ner i backen och titta på när de åker.

noel-slalom

Jag är riktigt kass i ryggen/nacken idag efter allt bärande igår. Jag har letat fram bärselen så jag får nog ta på mig den i morgon för att fördela tyngden bättre. Nu väntar jag in kvällsmatningen.

skrikdag

Idag är jag helt knäckt. Charlie har skrikit i princip hela dagen. Han somnade för en timme sen och det är första gången idag som han sovit mer än fem minuter i streck. Jag hoppas på en bättre dag i morgon. Synd är det om stackars Noel som har varit tvungen att vara hemma med oss och inte fårr just någon uppmärksamhet. Just nu är han hos grannen och leker och det gillar han. En positiv sak är att Charlie i alla fall växer så det knakar och nu väger han 4020 gram:)

Jag längtar en hel del till på fredag när det blir sportlov så man får ha hela familjen hemma:)

ännu en solig dag

Idag blev det backen i det fina vädret med hela familjen. Charlie sov två timmar i vagnen så jag tror vi måste ut oftare. Han har en jobbig period nu då magen krånglar så han är nästan jämt missnöjd, tyvärr.



Nu är det dags att bära lite.

Njuter

Äntligen helg:) På förmiddan besökte jag församlingshemmet tillsammans med Magdalena och det är alltid lika kul att surra bort lite tid. Vi har precis avnjutit en mycket god plankstek och nu återstår det att se vad vi ska göra resten av kvällen.

Vi har även bokat en hotellnatt i Piteå under sportlovet och det blir spännande att se hur det kommer att gå:) Jag ser i alla fall fram emot det!

Jag måste även säga att Charlie och Estelle klingar rätt fint:)

Njuter

Äntligen helg:) På förmiddan besökte jag församlingshemmet tillsammans med Magdalena och det är alltid lika kul att surra bort lite tid. Vi har precis avnjutit en mycket god plankstek och nu återstår det att se vad vi ska göra resten av kvällen.

Vi har även bokat en hotellnatt i Piteå under sportlovet och det blir spännande att se hur det kommer att gå:) Jag ser i alla fall fram emot det!

Jag måste även säga att Charlie och Estelle klingar rätt fint:)

en prinsessa

Så var prinsessan född, så mysigt. Jag ser en helt klart tilltänkt flickvän till min minste son där:)

Charlie blir en månad idag. Tiden går så fort. I natt är första natten han sovit sig igenom med att bara äta och sen somna om igen och det gör att jag känner mig ovanligt pigg idag. Jag hoppas det kommer fler såna nätter:)

Jag fick även höra en underbar kommentar av en föredetta kollega igår, när jag skämtsamt uttryckte att det är jobbigt att ha små barn när man inte får sova. Som svar när jag sa det fick jag något i still med: Du vet inte vad som är jobbigt, det är jobbigare med vuxna barn för då får man inte heller sova.

Det känns skönt att veta att det finns andra som har det jobbigare än en själv i alla fall:) Nu ska här yvättas och dammsugas!

trött

Oj, vilken jobbig natt det var. Jag har varit som en zombi idag. Jag hoppas på lite mer sömn inatt eftersom jag ska iväg på medarbetarsamtal i morgon.

Annars knallar det på här och Charlie har hunnit bli fyra veckor. Han växer bra nu och han har även visat att han kan skrika. Han har skrikit fyra dagar irad nu. Jag fick rådet att ge honom mindre mat, eftersom han äter såna stora mängder nu, och idag har han faktiskt skrikit betydligt mindre:)

Om jag är pigg efter att Robin och Noel har varit på barngympan så ska jag och Hugo upp i backen för lite slalom:)

Söndag:(

Å, vad det är tråkigt att helgen är slut. Det har varit så mysigt att ha alla pojkar hemma. Jag har även fått sova en del så jag har varit lite pigg också. Efter middan blir det hockey med Noel och sen blir det onepiece på:)

Nu tror jag det låter som det är dags för mat, till Charlie alltså:)

Funk

Oj, vad det blåser idag. Tyvärr blev det ingen backe så eventuellt får det bli badhuset istället. Jag har i alla fall två pojkar som är ruskigt nöjd över deras nya Funkisar.



Jag är nöjd över min också men det blir ingen bild på den:)

Snart är det helg=)

Och som jag längtar. Hugo kommer i morgon så då har jag alla mina pojkar hemma och det ska bli riktigt mysigt. Jag hoppas även på härligt väder för jag är lite småsugen på att ta på mig skidorna i helgen:)

Tiden går inser jag. Noel ville att vi skulle ta fram babygymet till Charlie idag så jag hämtade fram det. Lite förvånad blev jag när lillen försökte fästa blicket och nävarna åkte fram för att hitta av leksakerna. Nu sover han sött i sin sängn i alla fall och det var välkommet efter en natt med många timmars vakentid.


Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Nu längtar jag till våren då solen börjar värma på dagarna. Jag vill komma mig ut, promenera, sitta vid backen, åka slalom och träffa trevliga människor. Jag inser att mina fyra månader som sjukskriven har gjort mig väldigt "less på livet". Jag har nog helt enkelt försoffat mig och nu är det dags att ta tag i det och jag måste försöka ta mig ut. En fika på Dungers kanske är en bra början. Någon som är med???


onsdag igen

Då var det onsdag och Noel ska snart hämtas på dagis. I morgon och på fredag är dagis stängt så då blir vi hemma. Jag hoppas det blir fint väder så vi kan gå ut lite:)

Igår var jag på barngympan med Noel och jag måste säga att det var riktigt skönt att komma ut en stund och prata bort lite tid.

Förövrigt hände något mindre trevligt när det var svinkallt här hemma och vi låg inne i stan. Här ser ni:



Plasten i vårt altantak frös sönder. Nu ska den reklameras! Annars kan man ju kalla det ett konstverk:)

tung helg

Helgen som var, var minst sagt tung men nu tror jag att jag håller på att vara på banan igen. Charlie är nu "friskförklarad". Han går upp i vikt och är vaken en hel del nu och han har även lite magknip så nu blir det inte mycket sömn. Jag hade ju hoppats på att kunna vila lite nu medan Noel är på dagis, men Charlie har varit vaken hela förmiddagen så det sket sig.

Ikväll blir det i alla fall barngympa med Noel:)

vägplanerare

Nu var det fredag och natten till idag har väl inte varit den bästa så jag är lite småtrött idag. Det är även marknad och jag ska ta med mig pojkarna ut när Hugo har slutat, så då ska vi gå en sväng och se om det finns något att inhandla. Annars blir det en helg utan planer.

Igår byggdes det tågbana här hemma. Hugo var snäll och hjälpte Noel så att han skulle få en stor bana och jag tror minsann att Hugo kommer att bli vägplanerare när han blir stor. Så här kan det se ut:


Mästerkatten

Då är det torsdag och i morgon är det helg. Då kommer vi att vara hela tjocka familjen på plats, sex stycken och jag börjar undra hur vi ska rymmas. När Charlie ska ha eget rum så blir det småtrångt:)

Jag måste säga att jag har klarat den här veckan rätt bra emd tanke på att allt återgått till det normala och jag har varit ensam hemma på dagarna. Klart att det kanske inte är så jobbigt med en bebis som mest bara sover, men det blir nog snart ändring på det.

Det var viktkontroll idag och nu väger han 3165gram så det går framåt. På Bvc tyckte de ändå att han var för liten så det är bara att fortsätta proppa i honom mat.

Nu är det dags att börja klä på sig för att hämta hem de andra trollpojkarna:)




saker att ta tag i

Idag har jag varit på banken och öppnat ett sparkonto till Charlie och just nu har han hela noll kronor. Idag har jag burit en del på den lille skrutten och det hargjort att jag har fruktansvärt ont i huvet. Jag gissar att rygggen är kass, vilket den brukar bli när jag har fött barn och ska bära dem. Jag tror jag ska ta och boka tid hos en massör:)

Vi har en del saker vi måste ta tag i här också. Vi är bjudna på ett kalas i Umeå den 18 februari och frågan är om vi ska åka. Det skulle vara riktigt kul men jag vet inte var vi ska rymmas att bo hela familjen så vi får se. Sen ska vi även planera en ev. Piteresa vecka 10, och en bilbesiktning. Värdsliga problem man har:)

dålig uppdatering

Nu har jag varit riktigt dålig på att blogga sista dagarna men det har varit fullt upp. Så här ser en vanlig tisdag ut för mig nu:

7.30 skjutsa Robin på jobbet
8.20 skjutsa Hugo på skolan och Noel på dagis
13.15 hämta Noel
14.30 hämta Robin
15.10 hämta Hugo

Jag önskar att man fick bestämma dagistiderna själv så skulle det bli lite mindre körigt:)

I helgen fick vi ligga på barn med Charlie som var så trött att han inte riktigt orkade äta. Två nätter fick han sola för att få ner värdena och första natten blev han även sondmatad. Andra natten kunde han äta själv och fick även tillägg ur flaska.


Trött kille;)

Nu hoppas jag att det vänder så att han blir lite piggare.

sömnbrist

Nu börjar Charlie bli en "riktig" bebis som knorrar och piper så man får vara vaken på nätterna. Jag fick somna runt tre för att vakna igen klockan fem. Tur att Robin är hemma så att jag fick sova lite under förmiddagen. Jag undrar hur jag ska klara mig nästa vecka då han börjar om att jobba???

Annars är det en mycket lugn dag här hemma. Jag ser dock inte fram emot helgen eftersom de säger på smhi att det ska bli närmare -30 grader. Oj, vad jag kommer att frysa. Tur vi har kamin!


Charlie

Det blev en Charlie till slut!



Vi har nog kommit överens nu om att lillebror ska heta Charlie så jag tror att jag ska skynda mig att skicka in papperna till skatteverket så att ingen hinner ångra sig:)

RSS 2.0